Nieuws

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste nieuws, nieuwe activiteiten en aanbiedingen van Toms Creek.

 • Afrikaanse Meervalvijver Geopend

  Vanaf 11 juni 2020 kan er weer in forelvijver 6 op Afrikaanse meervallen gevist worden! 
  Met het warmere weer zijn deze tropische vissen erg actief. De eerste 20 meervallen zijn al uitgezet. 
  Er zwemmen ook twee grote meervallen in de vijver. Voor de sport en een extra beleving. De bedoeling is dat deze na de vangst weer teruggezet worden in de vijver. Alle overige gevangen meervallen mogen  worden meegenomen voor consumptie. Het is een smakelijke vis. Het wordt niet voor niets de zalm van Afrika genoemd.
  Actie t/m 12 september: laatste week vissen. Ook alle mega's mogen gevangen worden voor consumptie! 

 • Vacature

  Op zoek naar: 
  Vakantie-/zaterdagkracht Vispark (15-18 jr.)
  Vakantie-/zaterdagkracht Bediening & Keuken (16-19 jr.)

  LEES MEER
 • 12 Februari 2020 Nieuwe Uitzet

  Deze week de avonturenvijvers en karpervijver voorzien van een mooie aanvulling op het visbestand!
  Op de karpervijver 600 KG (400 KG schubkarper tot 8 KG en 200 KG kruiskarper).
  Op avonturenvijver 1 en 6 totaal 60 steuren en 17 meervallen. Weer mooie uitdagingen voor het nieuwe seizoen!

 • Drie Keer Winst Nk Jeugd Forelvissen 2019

  Zaterdag 7 september 2019 was het dan zover: de finale van het jeugd NK forelvissen bij de Kamphoeve in Ommeren.
  Aan de finale deden een aantal teams mee waaronder team Toms Creek. Dit team bestond uit Savio, Kyrano en Thijs. Zij hadden zich via een voorronde geplaatst voor het team en moesten nu in de finale laten zien hoe goed ze waren. Er werd gevist in 2 categorieën: categorie A   8 t/m 11 jaar en categorie B 12 t/m 15 jaar.  Thijs en Kyrano kwamen uit in categorie A en Savio in categorie B. Er werd gevist in 6 rondes waarin gelijk duidelijk werd dat het allemaal top jeugdvissers waren. De ene na de andere forel belandde in het schepnet. Tijdens de rust stonden de deelnemers van Toms Creek er goed voor, maar nog net niet op kop. In de rondes daarna werd er ook goed gevangen door het team.  De eindstand werd opgemaakt. En al snel werd duidelijk dat Savio Nederlands Kampioen in categorie B met 19 forellen en Kyrano is Nederlands Kampioen in categorie A met 28 forellen was. En als klap op de vuupijl; het team Toms Creek behaalde ook de 1e plek met de meeste visvangsten. Een unieke prestatie! 

 • 21 Maart 2019 Beluga Uitzet

  21 maart 2019 Er zijn nieuwe steuren uitgezet op de avonturenvijvers.
  3 sterke en grote Beluga steuren. De zwaarste (74 pond) zwemt in avonturenvijver 6. Op avonturenvijver 1 en 5 zwemmen twee van 56 pond. 
  Ook toegevoegd aan het visbestand is een speciaal soort steur, uniek in Nederland. Namelijk de Amerikaanse variant van de Europese steur, ook wel Oxyrinhus of zwarte steur genoemd. Deze zwemmen op avonturenvijver 1, 3 en 5. Verder zijn op de avonturenvijvers ook de bijzondere Stellatus en ook Baeri steur uitgezet. Hele mooie vissen! 

   

 • 10 Maart 2019 Mega Meervallen Uitzet

  10-03-2019 Er zijn nieuwe bewoners toegevoegd aan de avonturenvijvers 1, 3 t/m 6. Maar liefst 5 Mega meervallen. Prachtige en zeer sterke vissen! 

   

 • Toms Creek Wint Ondernemersprijs De Bkl Award

  De jury van Bedrijfskring Lelystad heeft Toms Creek, samen met nog 2 andere bedrijven genomineerd voor ondernemersprijs de BKL Award. 
  ​Afgelopen zaterdag 13 januari 2018 werd tijdens het jaarlijkse BKL gala de winnaar bekend gemaakt.
  ​Alle ruim 800 aanwezigen waaronder ondernemers, de burgermeester en wethouders mochten stemmen op een van de genomineerden. Tijdens het officiële gedeelte van de avond werd Toms Creek tot winnaar uitgeroepen.

  LEES MEER
 • Video Forelvisoma Mia En Jeroen Van Der Boom

  Bekijk hier het filmpje (6-3-2018) van het bezoek van Jeroen van der Boom en Mia Klaver aan Toms Creek.
   

  LEES MEER
 • Toms Creek Tweede Plaats Beste Uitstapje Van Nederland Rtl4

  18 februari 2017
  Toms Creek is als provinciewinnaar genomineerd in de categorie 'de beste uitstapjes' in het televisieprogramma 'De Beste van Nederland' van RTL4.
  Het vispark moest het opnemen tegen onder andere De Kasteeltuinen in  Arcen en de Heineken Experience.
  De 12 provinciewinnaars moesten het door middel van hun zelfgemaakte vlog tegen elkaar opnemen. Het publiek bepaalde door middel van stemmen de uiteindelijke winnaar. ​Toms Creek heeft de tweede plek weten te bemachtigen.
  ​Bekijk hier de Vlog.

Neem contact op met Toms Creek

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan direct contact met ons op door het onderstaand contactformulier in te vullen.

CONTACTFORMULIER
TOON VOLLEDIGE PLATTEGROND

Avonturenvijver 6

Vissoorten:


In deze catch & release vijver zit een mix van verschillende soorten steuren, schub- en spiegelkarpers, Striped bass, baars, snoekbaars & Europese meervallen.

Avonturenvijver 3

Vissoorten:


In deze catch & release vijver zit een mix van verschillende soorten steuren, diverse soorten karpers,  Europese & Afrikaanse meervallen. 

Forelvijver 3

Vissoorten:


Op deze put & take vijver wordt een combinatie van regenboogforel en zalmforel per dagdeel uitgezet.

Avonturenvijver 1

Vissoorten:


In deze catch & release vijver zit een mix van verschillende soorten steuren, diverse soorten karpers,  Europese & Afrikaanse meervallen.

Avonturenvijver 4

Vissoorten:


In deze catch & release vijver zit een mix van verschillende soorten steuren, schub- en spiegelkarpers, Striped bass & Europese meervallen.

Karpervijver

Vissoorten:


In deze carpfishery - naar Engels voorbeeld - zitten tussen de 1.500 en 2.000 Belgische en Franse spiegelkarpers, schubkarpers & kruiskarpers. Ook zwemmen er graskarpers, zeelten en windes. De meeste vissen zijn tussen de 1-3 kilogram met uitschieters tot ongeveer 10-12 kilogram.

Avonturenvijver 2

Vissoorten:


In deze catch & release vijver zit een mix van verschillende soorten steuren, schub- en spiegelkarpers, Striped bass & Europese meervallen.

Forelvijver 6

Vissoorten:


Op deze put & take vijver worden regenboogforellen per dagdeel uitgezet. In het zomerseizoen worden er Afrikaanse meervallen uitgezet.

Forelvijver 2

Vissoorten:


Op deze put & take vijver worden regenboogforellen per dagdeel uitgezet.

Forelvijver 1

Vissoorten:


Op deze put & take vijver wordt een combinatie van regenboogforel en zalmforel per dagdeel uitgezet.

Lodge
De stoere houten Lodge is het centrale punt op het vispark. Het is de ingang om het park te betreden en ook de uitgang om het park te verlaten. In de Lodge kun je jouw visticket kopen en vismateriaal en aas verkrijgen. Ook kun je terecht voor een hapje en een drankje in het zitgedeelte of op diverse (overkapte) terrassen.

Strand
In de zomer is het op het strand met het gezin heerlijk vertoeven. Het strand is via het strandhek van het vispark te bereiken.

Avonturenvijver 5

Vissoorten:


In deze catch & release vijver zit een mix van verschillende soorten steuren, schub- en spiegelkarpers, Striped bass & Europese meervallen.